Anmeldelse: SHFT – virtuel løbetræner

Vi har bedt maratonløber Daniel Toft anmelde Shft, der tracker brugerens løbestil ved hjælp af pods på foden og brystet. "Motiverende og hårdt," skriver anmelderen, der er tre gange Ironman.

SHFT løbetræner
Foto: SHFT

Daniel Toft er medstifter af Endufit Training, som udvikler software til atleter. Han har deltaget i tre Ironman konkurrencer i Danmark samt i flere maraton- og halvmaratonløb. Han roser den avancerede danske løbeapp for konceptet med live audiocoaching under træningen.

Her er Daniel Tofts bedømmelse af SHFT:


Design og display

SHFT er yderst godt designet og dets look passer til 2018. I aktion er de behagelige at have på. Den ene skal være på løbeskoen, og den anden har man på brystet ligesom et pulsbælte. Selve materialet virker solidt, og man kan mærke, at dette produkt ikke er fra Kina. Super fed, og fedt design.

Features

Når man placerer den ene pod på løbeskoen og den anden på brystet, er der en indbygget sensor i begge, der analyserer ens løbestil og sender data fra sensoren til ens smartphone.

Når data er sendt til din smartphone, analyserer Shft app’en din løbestil live, mens du løber, og stemmen i dine høretelefoner vil fortælle dig om din løbestil.

Det er super fedt at man kan få live information, mens man løber, og rette sin løbestil i sit igangværende løbepas.

Efter man har afsluttet sin træning session, vil stemmen i dine ører fortælle dig, hvordan det gik, og hvad der skal fokuseres på næste gang.

Brugervenlighed

Når man har oprettet sig som bruger i SHFT app’en, får man tilsendt en mail med en guide om, hvordan man skal aktivere ens SHFT pods. Det er nemt at komme i gang, hvis man blot følger deres guide.

Når man har placeret de to pods på løbeskoen og brystet, bruger SHFT de første seks minutter til at analysere ens løbestil. Efter de seks minutter har SHFT analyseret, og optimeringen af ens løbestil går i gang med det samme.

Når man er i gang med at optimere løbestilen, bliver man ofte informeret om, at man skal have lidt mere fokus, eller om at man ligger der, hvor man skal.

Det er motiverende og hårdt, og på sigt er jeg sikker på, at det vil give fantastiske resultater, og at jeg vil blive en bedre løber.

Datasikkerhed

Det er nødvendigt at oprette en bruger for at komme i gang. Jeg føler ikke, at de skal bruge 1000 informationer, så det er rimelig low key, og man skal ikke dele hvad som helst med SHFT for at komme i gang med at løbe.

Jeg har en iPhone, så jeg downloadede SHFT app’en, og derfra fulgte jeg deres guides.

Ydeevne

Konceptet fungerer super godt! Nem oprettelse af bruger. Løbende opdateringer når man løber. Og en afsluttende bemærkning af ens løbepas fra ens “træner” om, hvad der skal fokuseres på næste gang.

Værdi

Normal pris er 2279 DKK Dog har jeg set den til 599 DKK, hvilket jeg synes er en kanon pris for dette udstyr. 999 DKK vil jeg også mene er en god pris.                     

Lanceringsdato: Marts 2017

Translate