Apple Glass snart på markedet

Apple er færdig med prototypen til sit første virtual reality headset og er ifølge en række medier på et tidligt stadie i udviklingen af sine augmented reality briller, der efter sigende kommer til at hedde Apple Glass.

Apple Glass

Oplysningen stammer fra The Information og flere kilder, som har undersøgt Apple-patenter og som har forbindelser til Apple-medarbejdere.

Ifølge en Bloomberg-rapport vil Apple lancere sit VR headset før AR-brillerne, og  VR-versionen vil ligge i så højt et prisleje, at den i første omgang primært vil være være interessant som et redskab for udviklere og tech-entusiaster.

VR-headsettets 3D-univers vil navnligt kunne bruges til gaming, filmvisning og kommunikation. Headsettet vil kun i mindre grad have AR-funktionaliteter, hvor virkeligheden suppleres med et overliggende lag af billeder og information, for eksempel notifikationer eller vejvisning på et kort.

AR-funktionaliteter stiller store teknologiske krav. Elektronikken skal både fylde så lidt som muligt, have en del hestekræfter, levere en stabil internetforbindelse og have et batteri med en hæderlig levetid – uden at gå på kompromis med brillens vægt og udseende.

Lenovo lancerer smart brille på CES

Disse udfordringer er større for AR-briller end kravene til et VR headset. Derfor ventes Apples VR headset også at komme på markedet i hvert fald et år, før Apples AR-brille rammer de fysiske og virtuelle butikshylder.

Features, der øger synsevnen

Et kik på Apples patenter giver et fingerpeg om, hvilke features Apple Glass kommer til at byde på. Et af de mere overraskende Apple patenter tyder på, at Apple ved hjælp af dybdesensorer arbejder på at øge brugerens evne til at se i mørke, når man har Apple Glass på.

Et andet patent videreudvikler Googles street view, så brugeren uafhængigt af, hvor man rent faktisk befinder sig på et givet tidspunkt, kan se en bestemt del af verden direkte i Apple Glass brilleglas som en slags digital teleportation. Apple Maps tilbyder allerede en lignende feature, nemlig Look Around, men det vil have en meget stærkere effect i Apple Glass end på en skærm.

Endnu et patent overrasker ved at antyde, at Apple Glass selv kan justere linsestyrken, alt efter brugerens synsevner ved hjælp af ”optiske underenheder”. Det kan dog ikke udelukkes, at dette patent er rettet mod et smartphone-understøttet stand-alone VR headset eller anden generation af Apple Glass, når den bliver udviklet engang i fremtiden.

Samspil med iPhone

Et Apple-patent tyder på, at Apple Glasses kræver samspil med en iPhone snarere end at fungere uafhængigt med eget display og software. Ifølge en Bloomberg rapport overføres information fra brugerens iPhone til Apple Glass, for eksempel sms’er, emails, rutebeskrivelser og spil.

Men hvis Apple vil skabe en mere gennemgribende AR-løsning end flade, todimensionalle informationer lagt ovenpå virkeligheden, sådan som det ses med Google Glass, vil Apple Glass formentlig være direkte forbundet med ejerens iPhone via en dedikeret wifi-forbindelse.

Billigere end konkurrenterne

På trods af at Apple ikke ligefrem er kendt for lave priser på sine produkter, forudser manden bag YouTube-kanalen Front Page Tech, Jon Prosser, at Apple Glass kommer til at koste lige under 500 dollars, væsentligt mindre end tilsvarende produkter fra konkurrenter som Microsoft,  Google og Magic Leap.

Ifølge Apple selv forventer techgiganten at lancere sit VR headset i 2022 og Apple Glass i 2023. Prisen på Apples VR headset ventes dog ifølge Bloomberg at ligge væsentligt over priserne på Facebooks Oculus, Sonys PlayStation VR og headsets fra HTC Corp. Jon Prosser mener dog at vide, at  Apple Glass allerede kommer på markedet i marts i år.

Kilder

The Information: https://www.theinformation.com/articles/apple-reaches-new-stage-in-development-of-ar-devices
Bloomberg: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-21/apple-s-first-vr-headset-to-be-niche-precursor-to-eventual-ar-glasses?sref=HrWXCALa
Bloomberg Businessweek: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-10-21/why-2020-is-looking-great-for-apple-products-and-consumer-gadgets
Macworld from IDG: https://www.macworld.co.uk/news/ar-glasses-3601447/
Techradar https://www.techradar.com/news/apple-glasses-could-be-for-niche-users-at-first-like-google-glass
Tom’s Guide: https://www.tomsguide.com/news/apple-glasses
Tom’s Guide: Apple Glass could help you ‘see’ in the dark — here’s how | Tom’s Guide 
Slash Gear: https://www.slashgear.com/apple-vr-headset-ongoing-developments-and-things-to-know-24656451/

Translate