Avanceret headset skal få dig ned i vægt

Modius er udviklet af neurologer til at stimulere det sted i hjernen, der styrer fedtforbrænding. De første 3000 kunder er i gang med at afprøve, om headsettet får overflødige kilo til at forsvinde.

Den avancerede wearable er udviklet af forskere på University of California i USA og produceret af den nordirske virksomhed Neurovalens, som sidste år indsamlede godt DKK 300.000 på bare fire timer ved hjælp af crowdfunding platformen Indiegogo. I alt har Modius fået cirka DKK 12 mio. i støtte fra 4000 personer i mere end 80 lande, oplyser virksomheden.

Modius er designet til at hjælpe folk med at få og bevare en slank krop. Det er en medicinfri enhed, der anvender elektrisk stimulering til at aktivere hypothalamus. Hypothalamus er et lille område i hjernen, som blandt andet styrer hormoner, stofskifte, tørst og sult. Hjernen opfatter stimuleringen som et signal til at reducere kropsvægten.

Aktivitetstracker skal få børn i bevægelse

“Vægtforøgelse og vægttab styres af din hjerne, som regulerer din appetit, dine hormoner, din stofskifte, og hvor meget fedt du lagrer. Modius løser dette problem ved at stimulere den vestibulære nerve og aktivere hypothalamus.

Gennem avanceret teknologisk og neurologisk forskning har vi opdaget, at vestibulærsystemet har en stærk effekt på folks evne til at tabe og opretholde vægt, ” siger Neurovalens administrerende direktør, dr. Jason McKeown.


Ved at stimulere hjernen i 45 minutter om dagen kan Modius ifølge producenten ændre brugerens stofskifte og nedsætte fedt-behovet.

Sådan virker headsettet:

Modius bruger elektriske impulser til at stimulere den vestibulære nerve, der løber ind i hjernen lige bag øret. Stimuleringen påvirke hypothalamus til at reducere fedtopbevaring. Det sker ved hjælp af flere mekanismer, der omfatter øget fedtforbrænding, faldende appetit og aktivering af metaboliske hormoner.

Headsettet sælges til cirka DKK 3500  og fås på Modius hjemmeside.
 

Translate