Skip to main content
Fibo imiterer barnets aktivitet i  morens mave.

Danske Fibo til tops i innovations-konkurrence

Graviditets-bandet for mænd, som er udviklet på KEA i København, var blandt de 29 finalister i Innovation World Cup 2017 for wearables. 400 virksomheder deltog i konkurrencen.
 

Fibo er et intelligent armbånd til kommende fædre, som imiterer babyens aktivitet  i morens mave. Ved hjælp af  sensorer på den gravide mave sendes et signal fra babyens spark eller bevægelser til farens armbånd, der gengiver bevægelsen. Det nye wearable-koncept er det første af sin slags i verden.

Fibo er udviklet af Sandra Pétursdóttir, Henriette Ryder Anderson og  Eszter Eva Smid Pétursdóttir efter et kursus i 'meningsfuldt smykke-design' på KEA, Københavns Erhvervsakademi.
 

Den lille danske startup har grund til at være tilfreds med sig selv efter et år, hvor Fibo er har været omtalt i internationale medier som Newsweek og Huffington Post, og hvor den har klaret at pitche Fibo fra et ishul i den finske event, Polar Bear Pitching, se video.
 

Stor interesse

Lead Specialist i IdemoLab hos den danske virksomhed DELTA, Vanessa Julia Carpenter, hjælper i øjeblikket Fibo med at få støtte til at udvikle en prototype.

 

"Fibo har mødt stor interesse fra investorer på de events, som vi har deltaget i. Også  kommende forældre har reageret meget positivt, især hvis de venter deres første barn," fortæller Vanessa Julia Carpenter.
 

"I skandinaviske lande er fædre meget involveret i graviditeten og vil gerne følge barnets udvikling tæt. I lande som USA, hvor fædre ofte er meget væk hjemmefra på grund af lange arbejdsdage og rejser, giver Fibo faren mulighed for at følge med på distancen," forklarer hun.
 

Arbejdet med Fibo startede i maj 2016, da Vanessa Julia Carpenter var gæstelærer på KEA  i undervisningsforløbet i smykke-design og hardware, der skaber værdi for brugerne.

Her vandt Fibo førstepræmie og dermed mulighed for at få konsulent-timer hos Delta.
 

Se listen over finalister i årets konference for innovative wearables.