Femtech gør det nemt og sjovt at træne din bækkenbund

Wearables gør det nemt for kvinder at styrke bækkenbunden – og dermed øge livskvaliteten, når sexlivet bliver bedre. Læk ved host, grin eller løb trænes væk.
Elvie bækkenbundstræner
Elvie Trainer

Knibeøvelser er en motionsform, som alle kvinder bør dyrke mindst en gang om dagen, men som de fleste nok synes er kedelig – og måske også lidt svær – og derfor kan have tendens til at springe over.

Men en svag bækkenbund øger risikoen for inkontinens, hvor det kan være svært at holde på vandet, når man nyser, griner eller hopper på trampolin.

Uanset om du kan klare det uden hjælpemidler eller ej, er knibeøvelserne besværet værd. Mellem 35 og 50 procent af alle inkontinente slipper for pinlige læk blot ved at knibe.

Læk ved host, grin eller løb trænes væk, og så giver knibeøvelser også et bedre sexliv.

Femtech: Vejen frem for kvinders sundhed

4 ud af 10 har inkontinens

Ifølge sundhed.dk døjer fire ud af ti kvinder med ufrivillig vandladning, enten i form af mindre læk ved stressinkontinens, fx når du nyser, hoster eller dyrker motion, eller ved egentlig blæretømning, fordi du pludselig får en akut trang til at lade vandet.

Heldigvis kan knibeøvelser løse problemet med inkontinens for 70 procent af os kvinder, der døjer med stressinkontinens.

Hvis bare vi gør det rigtigt. Ikke mindre end to ud af tre kvinder træner nemlig forkert, når vi laver knibeøvelser. Det betyder i værste fald, at du øger trykket på blæren, så risikoen for inkontinens stiger.

I bedste fald er forkerte knibeøvelser bare spild af tid. Har du svært ved at afgøre om du laver knibeøverne rigtigt, er der indtil flere wearables, der kan hjælpe med at få styr på de svære knibeøvelser.

De bruger enten såkaldt biofeedback eller små elektriske vibrationer til at lære dig at få rigtigt fat i bækkenbunden, når du kniber.

Mange muligheder i alle prisklasser

Her er et udvalg af de produkter til bækkenbundstræning, som findes på markedet i dag.

EPI-NO til godt 1000 kr. er et biofeedback apparat, der anbefales af gynækologer og andre fagfolk også i forbindelse med fødselsforberedelse.

Til gengæld er Luna til knapt 800 kr. nemmere, sjovere og billigere, og træningen kan klares på 5 minutter morgen og aften.

Femtechvirksomhed henter 500 mio kroner i investorkapital

Elvie til knapt 1500 kr. fungerer sammen med en app på din smartphone, mens Kegg til knapt 1700 kr. både hjælper med at træne din bækkenbund og kan måle din menstruationscyklus. Silk’N Tightra er især god til at fremme sexlivet, men er med sine knapt 3000 kr. absolut i den dyrere ende af skalaen.

Perfect PFE kan fås for under 1000 kr. og lover både at hjælpe mod inkontinens, afhjælpe bækkenbundssmerter og forbedre dit sexliv. Men de indeholder nikkel og foreslås anvendt 20 minutter om dagen – måske mere end de fleste vil afse tid til og ikke en mulighed for nikkelallergikere.

Det samme gælder for Itouchsure som til gengæld ikke nævner nogen fordele for sexlivet. Til gengæld lover Bloom vibrerende bækkenbundskugler til knapt 1000 kr. kun at fremme dit sexliv. Perifit Kegel til knapt 1300 kr. fungerer ligesom Elvie sammen med en app på din smartphone.

Kegelmaster bækkenbundstræner tilknapt 700 kr. i phtalatfri plast anbefales af jordemødre og gynækologer som et allround redskab for bækkenbunden. Hant bækkenbundstræner til godt 800 kr. er også en allround løsning, som ikke kræver en smartphone.

Bækkenbundskugler et biligt alternativ

De billigste trænere er bækkenbundskugler af mærket Baseks og Sinful Ava, begge til under 100 kr. og knap 200 kr. for et sæt. Begge lover at øge øge den seksuelle nydelse og mindske risikoen for læk.

Amaysin sættet med tre forskellige træningskugler til knapt 150 kr. lover det samme som Baseks og Sinful Ave.

Matas og Apoteket kan også levere bækkenbundstrænere i den billigere ende, hvor trænere af mærket Lubexxx fås til knap 200 kr.

Hos Matas fås træningskuglerne tickler også til knapt 200 kr. De lover både at afhjælpe urinlækager og fremme seksuel nydelse.

Uanset om du vælger en wearable til at hjælpe dig med at lave knibeøvelser, skal du huske altid at spænde op forneden, når du hoster, nyser, løfter og dyrker sport.

Du kan også finde inspiration til bækkenbundsøvelser – og slappe af i musklerne igen – på blandt andet knib.dk.

Mere inspiration her:

Translate »