Fitbit Charge 5 kan sladre om stress

Fitbits nyeste tracker i Charge-serien er opgraderet med en EDA-sensor, som kan måle stressreaktioner gennem svedkirtlerne i dine fingre.

Fitbit Charge
Fitbit.

Det virker som om Fitbit sprøjter smartwatches og fitnesstrackere ud i disse måneder, og det er måske ikke så mærkeligt i lyset af den vækst, som salget af wearables har oplevet under coronakrisen.

Også denne gang er det brugerens mentale sundhed, som er i centrum. Den nye Charge 5 er den første Fitbit tracker, som kan måle din krops reaktion i stressede situationer gennem små ændringer i dine fingres svedkirtler. 

Det sker gennem en såkaldt EDA (Electrodermal Activity) sensor, som blandt også bruges i løgne-detektorer. EDA-sensoren sidder også i Fitbits smartwatch Sense, som dog er en betydeligt dyrere device.

Den nye Charge 5 måler også din puls 24/7 og giver besked, når du er over eller under dit personlige pulsniveau. Den vil på sigt også få Elektrokardiogram-appen (EKG), men denne funktion vil foreløbig ikke være tilgængeligt for det danske marked.

Skærmen tændt hele tiden

Det er ikke så længe siden, at vi anmeldte Fitbit Luxe, hvor vi især var tilfredse med det forbedrede lys i den nye AMOLED-skærm. Med Charge 5 følger Fitbit op med en tracker, der tager skridtet videre.

Også Charge 5 er udstyret med en ny AMOLED-farveskærm, og den er samtidig Fitbits første aktivitetstracker, hvor du kan have skærmen tændt hele tiden. Skærmen er ifølge producenten to gange lysere end forgængeren, hvilket gør det lettere at se den i sollys.

Ud over nyhederne får man en pakke features, som er kendt fra Fitbits andre wearables. Det gælder f ex indbygget GPS, Active Zone Minutes, mere end 20 træningsindstillinger, automatisk registrering af aktivitet, Cardio Fitness Level og Score (V02 Max), Health Metrics, Sleep Score, Sleep Stages, SmartWake, vandtæthed i 50 meters dybde og op til syv dages batteritid.

Abonnement på træning

Med et abonnement til Fitbit Premium får du adgang til mere end 200 træningssessioner af anerkendte trænere og brands. Samtidig lancerer Fitbit den nye funktion Daily Readiness Score, som snart vil være tilgængeligt på Fitbit Charge 5, Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe og Inspire 2. På baggrund af dine samlede sundhedsdata vil du få indblik i, hvordan du kan få det optimale ud af din daglige aktivitet og træning.  

Fitbit har slået sig sammen med skuespilleren Will Smith om udvikling af indhold til Fitbit Premium og sociale medier. Fra d. 27. september vil Fitbit-abonnenterne blandt andet kunne finde træningsvideoer med Will Smith og hans trænere.

Will Smith har også brugt Fitbit i sin kommende YouTube-serie ”Best Shape Of My Life”, som dokumenterer skuespillerens rejse fra corona-kiloene til hans livs topform. Læs mere om samarbejdet her.

  • Fitbit Charge 5, vejl. udsalgspris: DKK 1.399 kr 
  • Fitbit Premium: 69 kr. for månedsabonnement eller DKK 599 for årsabonnement.
Translate