Fransk smartwatch er spækket med sensorer

Den franske producent Withings har lanceret uret Scanwatch, der nærmest fungerer som en bærbar helbredsmåler.
Withings spækket med sensorer
WiThings

Scanwatch vandt en innovationspris på teknologimessen CES 2020 i Las Vegas. Det nye smartwatch er ikke på markedet endnu, men Withings håber at få det godkendt hos både de amerikanske og europæiske sundhedsmyndigheder i løbet af 2020.
 

Tema: Wearables og søvn

Design

Scanwatch er en såkaldt hybrid. Det ligner et traditionelt armbåndsur men fungerer som en avanceret fitnesstracker. Uret henvender sig til brugere, der vil bruge deres wearable som et almindeligt ur og samtidig monitorere deres helbred og idrætspræstationer diskret og elegant.

Designet er et traditionelt og klassisk urdesign men det giver gengæld kun begrænset plads til et lille rundt display med data. Men så kan man gå til Withings Health Mate app, der fås både i App store og Google Play, hvis man vil have det fulde overblik.
 

Avancerede sensorer

Producenten reklamerer med, at data om søvn, hjerterytme osv. kan bruges både i hverdagen, og når du går til kontrol hos lægen. Scanwatch bejler dermed til de brugere, der ikke bare vil tracke deres aktivitet og sportspræstationer men også anvende deres wearable til at forebygge eller overvåge forskellige lidelser.

Blandt de mere avancerede medicinske features er

  • et elektrokardiogram, der efter ifølge producenten måler hjertefrekvens og sender en notifikation ved uregelmæssigheder med en elektrode på urets forside og to bag på
  • en Sp02 sensor, der efter sigende måler blodets iltindhold og derfor kan være med til at afsløre, om brugeren lider af søvnapnø.
     

Automatisk tracking

Derudover måler uret

  • hjerterytme (puls) ved forskellige aktiviteter (gang, løb, svømning)
  • søvnkvalitet (let, dyb, rem).
     

Uret er vandtæt ned til 50 meter. Det rummer en højdemåler og har indbygget GPS. Man kan indstille det til at modtage notifikationer og forhåndsvise sms’er eller opkald – eller slå funktionen fra, hvis man vil have fred, når man f ex er ude at løbe.
 

Pris: cirka DKK 1.860 (38mm) og DKK 2.240 (42mm).
Batteritid: cirka 30 timer.
 

Withings samler ligesom næsten alle andre wearable producenter data fra brugernes aktivitet, søvn osv. og lagrer dem på centrale servere. Producenten fremhæver, at data fra Withings devices og gadgets synkroniseres med servere, der befinder sig i Frankrig – og altså ikke USA.

Læs Withings datapolitik


TechTruster vender til bage med en anmeldelse, når Scanwatch lanceres i EU.

Translate »