Guide til min mor: Seks ting du skal kigge efter i en wearable

Min mor har skufferne fyldt med wearables, som hun har købt på tilbud men sjældent bruger. Her er seks tips til hende og andre om at vælge rigtigt ud fra pris og behov.

Guide om wearables til min mor
Fitbit

This article in English

Du har overvejet det længe. Nu er du klar til at investere i en fitness -tracker, der hjælper dig med at tælle dine skridt, måle din puls, overvåge din søvn, eller som viser notifikationer fra din telefon. 

Du har sikkert hørt om et Apple Watch eller et FitBit. Men hvad med nogle af de mindre kendte mærker, som er meget billigere? Skal du spare op eller købe en billigere version?

Apple Watch kontra … alle de andre

Apple Watch er et smartwatch med en masse forskellige funktioner. Uret kan det hele, og det afspejles i prisen. Det og andre dyre smartwatches har en masse flotte features. Men det er ikke sikkert, at du har brug for dem.

Her er en liste over nogle funktioner, som kan være relevante:  

 • Fitness tracking (trin, cykling, svømning)
 • Søvn tracking
 • Notifikationer fra din telefon (tekster, emails, sociale medier)
 • Pulsmåling
 • Besvar telefonopkald
 • Send beskeder
 • Kontaktløs betaling
 • Lytte til musik

Hvis fitness tracking eller notifikationer er de vigtigste features, er der masser af muligheder, som er meget mere overkommelige end dyre smartwatches. 

Måske har du ikke en iPhone (denne skribent har ikke!), og derfor er Apple Watch muligvis ikke det bedste valg for dig. 

Længere nede i artiklen får du mere information om tilslutningen mellem din smartphone og din foretrukne wearable.

Hvad skal man kigge efter?

Det er svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man finder et godt tilbud. Vi har lavet en liste med seks ting, som giver mening, når man overvejer en prismæssigt mere overkommelig wearable.

1. Nøjagtighed

Pulsmåling bliver stadig mere populær og findes i flere budgetmodeller af smarte fitnesstrackere. Der er mange faktorer, der afgør, hvor præcist et smartwatch registrerer pulsen, alt fra hvor meget hår du har på armen, til hvor svedig du bliver ved træning, eller hvor løst eller stramt båndet er. 

Du kan i mange tilfælde kan få din puls, puls-variabilitet (HRV) eller SPO2 (blodoxygen)-niveau rapporteret fra dit smartwatch. Men din kalorietælling bliver sjældent målt nøjagtig, så det er bedst ikke at stole på dette som en fitnessfaktor. 

Denne undersøgelse testede 7 enheder hos 60 personer og fandt ud af, at selvom pulsmåling var temmelig præcis på de fleste enheder, var energiforbruget det ikke. 

Hvis du leder efter en wearable til at hjælpe dig med at måle pulsen ud fra et medicinsk behov, kan du tjekke dem, der er medicinsk certificerede.

Denne artikel præsenterer 8 smartwatches, som er FDA-godkendte til måling af din puls. 

2. Forbindelse

Har du en iPhone eller en Android?

Du skal især tjekke, om du kan bruge dit smartwatch sammen med din mobiltelefon. De fleste smartwatches fungerer med begge smartphone platforme (iPhone og Android). Men nogle er kun udviklet til iPhone, fordi det er lettere at lave apps til denne smartphone. 

Derfor er det en god ide at lave en hurtig søgning online og finde ud af, om det smartwatch, du overvejer at købe, vil fungere godt med din telefon. 

Du kan for eksempel prøve at lave en Google-søgning efter for eksempel “Fitness Versa Lite på Samsung Galaxy 10”. Her kan du sikkert finde en video, der viser dig, hvordan du opretter forbindelse mellem enhederne.

Du kan sikkert også finde en video med en frustreret person, der forklarer, hvor svært det er at oprette forbindelse eller omvendt, at det fungerer fint. 

Du kan også tjekke appen Google Play Butik for den wearable, du overvejer, og læse anmeldelser for at sikre, at den fungerer. 

Nogle af producenterne har en side, hvor de fortæller dig, hvilke enheder der er kompatible med deres smartwatch, og hvilke der ikke er, f.eks. FitBits side.

3. Opsætning

Setup burde ikke være svært! Du skal have noget, der virker og ikke er besværligt at komme i gang med. 

De mere kendte mærker som FitBit, Garmin, Samsung osv. har gode setup-processer, der er lette at følge. Hvis du bliver forvirret (som jeg ofte gør!) når du prøver et nyt smartwatch, kan du prøve at gå til YouTube og søge efter navnet på dit ur plus ordet “opsætning”.

En eller anden rar person har sandsynligvis lavet en tutorial til dig. Hvis jeg for eksempel havde købt et Michael Kors smartwatch, ville jeg søge efter: “michael kors smartwatch setup”. Så får du adgang til en masse videoer. 

Du skal muligvis være mere specifik og nævne modeltypen, i dette tilfælde “Runway”, “Sofie” osv. – men installationsprocessen er sandsynligvis ens på tværs af modellerne.

Vælg en video, se den, og hvis den ikke hjælper dig, kan du prøve en anden. Producenten bør også have et link til en installationsguide, som nogle gange er en QR -kode i brugsanvisningen. 

Hvis ikke det lykkes, skal du vende tilbage til Google (eller din søgemaskine) for at finde ud af, hvordan du konfigurerer din wearable med din smartphone.

I dette eksempel skrev jeg: “michael kors smartwatch-opsætning” og klikkede på linket til Michael Kors: hvor de har en hel YouTube -side dedikeret til deres produkter.

4. Batterilevetid

Du bør vælge en wearable med et batteri, der holder minimum en hel dag. Wearables med store skærme vil tømme batteriet hurtigt. Mange smartwatches kan køre 5 – 10 dage afhængigt af deres skærmstørrelse og af, hvor ofte du interagerer med wearablen ved at trykke på knapper eller display. 

Tjek, hvor længe batteriet holder på selve produktet eller i online anmeldelser. Batterilevetiden afhænger af brugen. Hvis du bruger devicen som en trintæller, vil batteriet sandsynligvis vare længe. 

Hvis du er trailløber, bruger GPS og anvender wearablen til at swipe gennem grafer eller kort, varer batteriet ikke så længe. 

5. Design

Måske er du ligeglad med designet! Måske vil du bare have noget, der registrerer dine trin. Det er fint – men vær opmærksom på materialer. Du skal overveje, om du vil have en gummirem eller et af stof, og hvordan din hud reagerer på materialet, især hvis du sveder under træning. 

Nogle af de meget billige fitness-trackere har stropper, der falder fra hinanden eller revner efter et par uger, fordi de er lavet af plastik. 

Vil du have din wearabale til at være moderigtigt eller praktisk, eller begge dele? Skal den være vandtæt? Vil du undgå at tage den af ​​hver gang, du går i brusebad? 

Det er en god ide at lede efter noget, der hedder “IP68”, hvilket betyder, at devicen kan klare vand op til 1,5 m. Det vil sige, at du kan svømme med det. (Her er en god artikel, der forklarer IP68). 

Det er vigtigt at tage stilling til skærmen. Nogle skærme har en meget lille skriftstørrelse. Nogle er ikke så synlige i sollyset, fordi de er ret reflekterende. Nogle lyser altid op, hvilket giver problemer, hvis du vil sove eller se en film. 

Nogle har slet ingen tekst på skærmen men mere en angivelse af mål, f.eks. hvor tæt er du på at nå dine 10.000 daglige trin. Min favorit her er Withings Move, som har et elegant og diskret informationsdisplay. 

Teksten fortsætter efter annoncen

6. Support og bæredygtighed

Når du køber en ny wearable, skal du overveje følgende:

 1. Vil dette produkt være tilgængeligt om fem år?
 2. Vil jeg have det på om fem år? 

Tjek vores artikel om, hvordan du vælger din bærbare, hvor vi spørger “Vil dette være noget, jeg værdsætter?” 

Det handler blandt andet om  bæredygtigehed: Vil du investere i en device, som du beholde? 

Mange billige mærker har en tendens til at forsvinde fra markedet efter et par år.

Måske kommer der ikke opdateringer til produktet. Måske er det svært at finde hjælp til brugen, måske kan appen være en frygtelig oplevelse, og måske er der intet online socialt fællesskab, hvor man kan dele sine resultater. 

Derfor er det vigtigt at grave lidt og finde ud af hvem, der bruger denne bærbare, og om den er værd at investere i. 

Husk disse punkter:

 1. Hvad har du tænkt dig at bruge denne wearable til? (Igen, læs denne artikel for at finde ud af det). 
 2. Er det til et medicinsk eller sundhedsmæssigt formål, og prioriterer du nøjagtighed?
 3. Hvor vigtigt er det for dig at få opdateringer? (Denne forfatter vil hævde, at det er vigtigt for enhver wearable, da dette er forskellen mellem at beholde den eller smide den ud!) 
 4. Hvor vigtigt er et fællesskab med andre brugere? 
 5. Hvor meget bekymrer du dig om app-oplevelsen? (Vil du bare se, hvor mange trin du gik?)
 6. Hvilken slags materiale vil du have mod din hud?  

Forhåbentlig hjælper disse spørgsmål dig med at vælge en bærbar, der passer til dine behov. 

Tjek denne artikel, der diskuterer de bedste billige smarte ure i 2021, og prøv at tænke over, om din wearable er noget, du vil værdsætte, eller om den bare vil ende i en køkkenskuffe efter et par måneder. Kvalitet og brugsoplevelse betyder noget. 

Translate