Headband vil hjælpe dig med at styre dine drømme

Seneste nyt indenfor søvn-wearables er headbandet iBand+, der bruger elektroder til at registrere hjerneaktivitet og give 'klare' drømme.
iBand Headband
Foto: iBand

Mange kender fornemmelsen af at drømme og være vågen på samme tid og næsten kunne styre, hvordan drømmen udvikler sig. ‘Lucid dreamning’, eller klardrømme er den tilstand inde i søvnen, som et nyt wearable headband har fokus på.

Hun samler på søvndata

Søvnmonitorering blevet en af de mest markedsførte features på almindelige fitnessarmbånd og smartwatches. Men headbandet iBand+ går skridtet videre.

Det tjekker REM (Rapid Eye Movement), og overvåger og analyserer med elektroder (EEG)  hjernebølger, bevægelse, puls og temperatur under søvnen. iBand+ griber ind i drømmefasen med lydsignaler og gør dig opmærksom på, at du drømmer – uden at vække dig helt.

Målet er nå ind i fasen med klardrømme, som angiveligt forbedrer kreativitet, indlæring og evnen til at løse problemer.

Bandet kan også hjælpe brugerne med at falde i søvn med beroligende musik.

Også headbandet Aurora arbejdet med EEG-teknik  for at justere søvn- og forbedre drømme faser. Begge søvn-trackers er tilsluttet en app og indeholder en vække-alarm.

Søvn er blevet et nyt forskningsområde både i USA og Europa. I USA anslås det, at mellem 50 og 70 mio mennesker lider af søvnproblemer, og herhjemme advarer forskere om, at manglende søvn er et problem for folkesundheden.

Translate »