I form efter alvorlig sygdom

Jette Kaae har i fem år brugt et fitnessarmbånd til at holde øje med sine sundhedsdata.

Man kan godt have brug for hjælp, når man efter alvorlig sygdom kæmper med at komme oven på igen fysisk og psykisk. Den situation stod psykolog Jette Kaae i, da en veninde tilfældigt introducerede hende til et fitness-armbånd.

”Jeg tænkte ’hold da op, det er smart’,” fortæller Jette Kaae, der især faldt for, at armbåndet både kunne tracke hendes data og samtidig systematisere en viden om, hvad der er godt for hende.

”Jeg har været så syg af kræft, at jeg dårligt kunne gå. Mens jeg var i behandling, var det som om, at jeg mistede kontrollen over min egen krop.

Da jeg begyndte at tro på, at jeg ville overleve, havde jeg brug for noget, der fortalte mig: Nu er du på rette spor,” fortæller hun.

Signal om dehydrering

Jette Kaae måler via armbåndet, hvor mange skridt hun går, hvor langt hun løber, og hvordan hendes søvnkvalitet er. For nylig har hun sagt ja tak til fitness-armbåndets tilbud om at minde hende om, hvornår hun skal drikke vand.

Det skete under et ophold i Indien, da båndet havde registreret en meget lav puls, som kan være tegn på dehydrering. Nu får hun et lille buzz på armen, så hun husker at ’tanke op.’

Translate »