Læg en smart brystpumpe i bh’en og bevæg dig frit

Ammer du, behøver du ikke længere være spændt op til en maskine for at pumpe brystmælk ud. Her får du en introduktion til tre trådløse brystpumper og en smart bh, der sender dig feedback.

Foto: dakota-corbin-PmNjS6b3XP4-unsplash

Femtech giver dig mange muligheder at fortsætte et aktivt liv, mens du ammer. Denne artikel handler om flere typer af bærbare brystpumper, en smart bh og en amnings-sensor, som giver feedback og anbefalinger.

Lev dit liv

Traditionelle brystpumper fastgør dig til en stor, højlydt, ubehagelig maskine, hvor du sidder låst et sted flere gange om dagen.

Med nutidens femtech-løsninger er det muligt at sætte en bærbar brystpumpe ind i din bh og pumpe diskret, da de er stille, i modsætning til deres støjende industrielle forgængere.

Med andre ord kan du pumpe og leve dit liv, uanset om du tager dig af din nye baby, går på arbejde, dyrker motion eller lever et socialt liv.

De tre modeller, vi præsenterer her, er alle trådløse, håndfri og passer ind i din bh, så du kan passe dine aktiviteter og pumpe på farten.

Bærbare brystpumper er til mødre på farten, og hvem er ikke en mor på farten?

Garmin udvikler graviditetstracker

Elvie

Elvie tilbyder to produkter, Elvie Pump og Elvie Stride. Begge er trådløse, bærbare og passer ind i din bh, men Stride er i hospitalsklassen og har mere sugekraft.

Stride har rør til en motor, der er sat fast til dit bælte, mens pumpen er fri og sidder inde i bh’en.

Foto: Elvie

Begge pumperne har:

 • 2 timers batterilevetid
 • 2-faset pumpning (stimulerings- og udpumpningsstilstande). Pump skifter automatisk fra stimulation til udpumpningstilstand og stopper, når flasken er fuld.
 • Forskellige intensitetsniveauer (20 kombinationer for Stride og 14 for Pump)
 • Hver flaske indeholder 150 ml mælk
 • Tåler opvaskemaskine, BPA-fri
 • Pump et bryst eller begge

Elvie har også en app, der følger med pumpen. Den fortæller dig i realtid, hvor meget mælkevolumen du har, sporer pumpehistorik og giver dig indsigt i pumpningen.

Læs mere om Elvie Pump her: https://www.elvie.com/en-gb/shop/elvie-pump

Læs mere om Elvie Stride her: https://www.elvie.com/en-gb/shop/elvie-stride

Willow Go-pumpen

Willow er samme type produkt som Elvie – en trådløs, håndfri, rørfri pumpeoplevelse. Den passer også ind i din bh og kan prale af 360° mobilitet, hvis du bruger Willows spildsikre tasker, når du f ex vil dyrke yoga, rende rundt efter dine børn eller bøje dig for at samle noget op.

Willow Go™-pumpen er håndfri, ledningsfri og lavet til multitasking.

Willow har også to muligheder, Willow 3.0 (med 360° mobilitet) eller Willow Go, der ligesom Elvie Stride også er af hospitalskvalitet og kan rumme op til 207 ml mælk.

Spildsikre poser

Willow tilbyder genanvendelige beholdere eller spildsikre, selvforseglende poser. Det adskiller sig fra Elvie, som kun tilbyder genanvendelige beholdere (i skrivende stund). Pumperne

 • holder i 5 sessioner
 • har forskellige størrelsesmuligheder til forskellige bryster
 • 7 niveauer af sugning for 3.0 og 15 niveauer for Go
 • har også en app med indsigt, pumpehistorik og muligheden for at starte eller stoppe sessioner via appen
 • pump et bryst eller begge dele

Læs mere om Willow 3.0 her: https://shop.onewillow.com/products/the-willow-pump-gen-3

Læs mere om Willow Go her: https://shop.onewillow.com/products/willow-go-pump-kit

Feedback fra mødre

Her en artikel, hvor mødre, der har prøvet disse pumper, giver deres feedback:

Elvie vs. Willow https://www.trulymama.com/baby-products/elvie-vs-willow/

Der er et par andre konkurrenter til disse produkter på markedet, herunder:

Der er et par andre bærbare brystpumper, men anmeldelser tyder på, at de ikke er spildsikre og er mere tilbøjelige til at blive brugt i hjemmet på grund af deres størrelse.

En komplet liste kan findes her: https://motherhoodcommunity.com/whats-the-best-wearable-breast-pump-heres-everything-you-need-to-know/

Massage bh til mere mælkeproduktion

Lilu laktationsmassage bh masserer brysterne for at øge mælkeproduktionen og reducere pumpetiden. Den kan prale af en stigning på 30 til 50 procent mere mælkeproduktion.

Lilu amme BH

Bh’en er vaskbar og genopladelig. Det ligner en blød sports-bh, og massagefunktionen er skjult indeni. Den har åbninger foran for at kunne fastgøre en pumpe.

Læs mere her: https://www.wearlilu.com/products/lilu-massage-bra

Tracking og indsigt

Mens Willow og Elvie begge tilbyder apps til at give indsigt i brystpumpning, er der også produkter under udvikling, såsom “MyLee” – mælkefølersystemet, der kan overvåge modermælk for, som deres hjemmeside hævder, “tidlige tegn på regression, mælkestasis eller brystfyldninger”.

Der findes også apps, der hjælper med at spore, hvornår du ammer, fra hvilket bryst og hvor længe.

En gennemgang af apps er tilgængelig her:  https://www.parents.com/baby/breastfeeding/9-best-breastfeeding-apps-for-new-parents/

Med fremkomsten af nye teknologier til kvinder, og ofte lavet af kvinder, ser vi frem til en verden, hvor kvinder kan leve deres liv, nyde deres tid som mødre og lykkes i deres karriere uden at være bundet til gammelt udstyr som traditionelle brystpumper.

Bliv inspireret af denn video fra Elvie!

Translate