Marina Aagaard: Sådan bruger jeg fitnessarmbånd

Syv spørgsmål til fitness-eksperten Marina Aagaard om at bruge wearables. Motivationsfaktoren er genial, siger hun.

Marina Aagaard
Marina Aagaard tracker alle former for aktivitet.

Marina Aagaard driver sin egen kursusvirksomhed fra Rønde i nærheden af Aarhus. Hun har brugt wearables siden først i 90’erne, da hun for første gang investerede i et puls-ur.

”Det startede med sådan en kæmpe klods rundt om brystet og en gps spændt fast på armen,” husker Marina, der i dag leverer gode råd om træning, motion og kost som underviser, på sin egen blog og i medierne.
 

1. Hvilken type wearable bruger du?

“Jeg har to fitness trackere af det finske mærke Polar  – det er måske fordi jeg er halvt finne! – og de dækker både mit daglige behov og mit træningsbehov. Det lille lette fitnessband snupper jeg om håndledet hver dag. Det hjælper mig med at holde mit fokus på, at jeg skal få gået de der 10.000 anbefalede skridt.

Det større er et pulsur, som jeg bruger under træningen til at måle min puls. Desuden har jeg testet en del wearables, blandt andet et TomTom Runner 2. Det var jeg ret vild med, blandt andet fordi det havde trådløs musikoverførsel. Jeg er også begejstret for det danske mærke SHFT, som er helt genialt. Det måler 12 forskellige parametre og viser blandt andet, hvordan din løbestil udvikler sig.”
 

2. Hvad måler du?

“Jeg måler min aktivitet både når jeg løber, cykler, går, ror og når jeg laver trappeløb. Når jeg har holdtræning i fitness, måler jeg også kalorieforbrug, både for mine egen skyld og for at kunne vejlede kursisterne i, hvor meget de kan forbrænde

Jeg måler ikke søvn – jeg sover ret godt – og jeg bryder mig ikke om at have uret på om natten. Men nogle gange har jeg brugt trackeren til at måle min hvilepuls mens jeg sov.”

3. Hvad får du ud af at tracke dine data?

“Motivation! Det er motivationsfaktoren, som er genial. Selvom du er aktiv, kan du i hverdagen godt komme til alt stå og sidde for meget. Der virker det rigtig motiverende, hvis man lige mangler de der 2000 skridt.”

4. Er der en ulempe ved at monitorere sin aktivitet og resultater?

“Man skal bruge teknologien til det, som den skal bruges til, og ikke blive slave af de der tal. Så skal man også være opmærksom på, at trackerne ikke altid måler nøjagtigt. Det kan også være irriterende, at batteri-levetiden er så kort, at de skal lades op hele tiden.”

5. Hvordan vil du bruge wearables fremover?

“Jeg bruger trackere mere og mere som træningsudstyr, fx kan løbebåndet vise pulsdata fra din egen pulsmåler, og fremover vil cardioudstyret og wearables kunne kommunikere endnu mere. Jeg er ikke nogen gadget freak men holder mig orienteret, så jeg kan vejlede andre.”

6. Hvad tænker du om, at man kan bruge wearables i behandlingen af psykiske og fysiske sygdomme?

“Jeg tror, at det er en rigtig god ting for dem, der ikke har så meget overskud i hverdagen. Jo mindre man selv skal holde styr på og skrive ned, desto bedre. Selvfølgelig skal det ikke være Big Brother overvåger dig. Men jeg har svært ved at se, at det ikke skulle være en god ting.”

7. Dit råd til andre, der overvejer at købe et fitnessbånd?

“Find ud af dit behov, og hvorfor du gerne vil have en wearable. Start med de helt simple funktioner og prøv dig frem. Der er ingen grund til at overinvestere i starten. Som jeg ser det, ville wearables være en fordel for alle. De kan få aktivitetsniveauet op, fedtprocenten ned. Så egentlig er det bare at komme i gang!”

Translate »