Rygter om glucosemåling i Apple Watch 8

Leverandører til det kommende Apple Watch Series 8 er angiveligt i gang med at udvikle sensorer til ikke-invasiv glucosemåling, skriver medie.
Rygter om glucosemåling i wearables
Apple Watch er allerede forsynet med sensorer, der blandt andet registrerer pulse og hjerterytme.

Rygterne stammer fra netmediet MacRumors, der igen refererer til en artikel i DigiTimes. To af Apples leverandører skulle angiveligt være i gang med at udvikle infrarøde LED-biosensorer, der kan bruges til at måle blodsukker, hjerterytme og SpO2 (blodets iltmætning) gennem wearables.

En wearable, der uden prik kontinuerligt måler blodsukker og sender resultaterne over i en app, vil være en massivt skridt fremad for diabetespatienter, deres familie og behandlere.

Derfor kan non-invasiv glucosemåling blive en “gamechanger” på wearables markedet.

Sensor i stedet for nål

Apples version af glucosemåling bygger efter alt at dømme på, at sensorer på bagsiden af smartwatchet måler glucoseniveauet i brugerens blod gennem infrarød belysning af blodet.

Løsningen består altså i at erstatte en blodprøve med lys-sensorer. Det er en kompliceret teknologi, som også Samsung – uden held – har forsøgt at udvikle.

Flere producenter – blandt andet Dexcom – tilbyder en løsning, hvor en lille sensor under huden måler blodsukkeret og sender data videre til en app. Men ingen er kommet i mål med et produkt, der holder sig på overfladen af huden.

Fem bærbare nyheder fra CES

Massivt behov

Mennesker med diabetes har længe håbet på tech-løsninger, der fjerner behovet for at skulle stikke sig med en nål.

463 millioner mennesker i verden lider af sygdommen, og tallet er stigende.

Men som ved tidligere rygter er det nødvendigt at holde hovedet koldt, for alle forsøg har indtil nu vist sig at have massive udfordringer.

Det kan altså have lange udsigter – men rygterne tyder på, at Apple ikke har givet op endnu.

Apple forventes at annoncere Apple Watch Series 8 i 2022.

Translate »