Skip to main content
Samsung Galaxy smartwatch Active

Samsung lancerer smartwatch med blodtryksmåling

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Active kan blive det første smartwatch på markedet med integreret blodtryksmåling. Funktionen findes stadig kun i en betaversion men skal fra marts 2019 testes af brugere i Singapore, USA, Australien, Canada og Tyskland.
 

Appen My BP, der samler data om blodtrykket fra wearablen på håndleddet, er udviklet i I samarbejde med forskere på University of California i San Fransisco.

 

Men efter at den sydkoreanske elektronikproducent løftede sløret for den nye funktion, har medier i USA stillet spørgsmålstegn ved, om urets målinger kan bruges i forbindelse med diagnoser. Samsung har endnu ikke fået godkendt sit nye smartwatch hos den amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA.

 

Konkurrenten Apple Watch tilbyder også blodtryksmålinger men kun via en ekstern monitor. Desuden har Medico-producenten Omrom lanceret uret HeartGuide, der ud over at måle blodtryk har mange af de samme funktioner som et klassisk smartwatch: Aktivitetstracking, søvnmonitorering og hjerterytmemålng. Omrons device er godkendt til blodtryksmåling af FDA.

 

Nyt display

I det nye Galaxy Watch Active er der ud over blodtryksmåling en række nyheder i forhold til forgængeren Galaxy Watch. Blandt andet har Samsung droppet den roterende navigation, som har forvirret nogle af brugerne.
 

TechTruster håber at bringe en fyldig anmeldelse senere - og ikke mindst en test af, hvordan blodtryksmålingen fungerer.


Læs om Samsung Galaxy Watch Active

Læs om Omron HeartGuide  (fås ikke i DK)