Sclerosepatienter skal teste wearables

Scleroseforeningen starter 1-årigt forskningsprojekt om, hvordan wearables kan gavne scleroseramte. Ideen stammer fra et af medlemmerne, fortæller enhedschef Lasse Elbrønd Skovgaard.
Smartwatch
Foto: HC

Vi leder efter deltagere, der har lyst til at bære en wearable i en kortere periode og fortælle om deres oplevelser med den.

Sådan lyder en opfordring på Scleroseforeningens Facebook side til til medlemmer, der lider af sclerose.

Interviewundersøgelsen er et led i et forskningsprojekt, der skal vise om aktivitetsure kan bidrage positivt til deres hverdagsliv og hjælpe dem med at monitorere sygdommen.

Anmeldelse: Fitbit Inspire 2 er et godt begynderur i enkelt design

Den ser også på, hvordan wearables kan bruges i mødet med sundhedsprofessionelle, forklarer enhedschef Lasse Elbrønd Skovgaard fra Scleroseforeningen.

“Vi blev kontaktet af et medlem, der selv bruger mange wearables i forbindelse med sin sclerose. Han efterlyste, at vi viste interesse for området, og at vi gik hurtigt i aktion!

Men som forening er vi forpligtet til at undersøge tingene grundigt. Derfor har vi ansat en antropolog, der skal se på fordele og ulemper ved teknologien, f ex om wearables giver nye muligheder, eller om de får sygdommen til at fylde for meget, siger han.

Foreningen har ansat 800.000 kroner til det 1-årige projekt, som ledes af antropolog Cecilie Hyrup Fulgsang.  Også uddannelsen sundhed og informatik under Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet bidrager til wearables-undersøgelsen.

Translate »