Smartwatch holder øje med svigersønnen

Lotte Hostrup bruger sit Garmin Forerunner 45 Plus til at dele resultater fra gå- og cykelture med venner og familie - og til at drille sin svigersøn.

Lotte Horne
Lotte Hostrup. Foto: TechTruster

Den første artikel i TechTrusters nye serie “Min wearable” handlede om den rutinerede løber Jung-mee Mallan, der har løbet halvmaratons i blandt andet København og Berlin.

Denne gang hedder wearable-brugeren Lotte Hostrup (57), der er oldfrue på Kokkedal Slotshotel i Brovst i Nordjylland.

Hendes vej ind i wearables-verdenen startede, da hendes yngste datter købte et Garmin ur med GPS og avancerede tekniske funktioner.

Guide til min mor: Seks ting du skal kigge efter i en wearable

Sejt og flot

“Jeg syntes, at det var ret sejt og mega flot. Men jeg tænkte, at jeg nok ikke kunne finde ud at bruge det 100 procent. Derfor valgte jeg et Garmin Forerunner 45 Plus, som kan lidt mindre,” fortæller Lotte Hostrup.

Nu sidder det på hendes håndled hver dag og måler skridt, cykelture og puls og enkelte gange også hendes søvnmønster.

“Jeg har ellers et Rado ur (svejtsisk ur i luksusklassen, red.). Min mand brokker sig over, at jeg ikke bruger det. Men det tager jeg efterhånden kun på, når jeg skal i byen,” forklarer hun.

Tydelig urskive

Dit Garmin er jo et stort ur?

“Ja, og det kan jeg godt lide. Der er lys i, så tallene i urskiven er meget tydelige. I min alder ser man jo ikke helt så godt mere. Jeg kan også godt lide at få notifikationer, når jeg får sms’er eller opringninger.

Det føles som en lettelse, at jeg ikke behøver forholde mig til min telefon hele tiden. Når jeg får notifikation om en opringning, kan jeg med det samme se, om det er noget, jeg behøver at bekymre mig om. Ellers lader jeg telefonen ligge og venter med at ringe tilbage, til det passer mig!”

Sociale relationer

Næsten alle wearables er i dag koblet til sociale apps, hvor man kan dele sine resultater og udfordre kontakter og venner til konkurrencer.

Netop de sociale funktioner er dem, som betyder allermest for Lotte Hostrup. Hun interesserer sig ikke særlig meget for de tekniske specifikationer ved uret.

Hun udveksler data fra sine gå- og cykelture med venner og familie via Garmin Connect-appen, som hun tjekker på sin smartphone.

Her kan hun f ex prale med, at hun på sin cykel kan komme næsten lige så højt op i tempo som svigersønnen, der dyrker triatlon, “men jeg må så indrømme, at min er en el-cykel,” griner hun.

Hun kan også finde på at drille sin mands chef, som er en af familiens venner, hvis hans aktivitetsniveau har været lidt sløvt.

350.000 skridt på en måned

Holder dine venner og familie også øje med dig?

“Især min svigersøn. For det meste er det positivt. F ex synes han, at der er ret sejt, at jeg cykler en tur på 20 km uden grund.

Jeg tror, at jeg ville gøre de samme ting uden et smartwatch. Men det er hyggeligt, at man på appen kan prale med, hvad man laver. At man har gået tre kilometer, selvom det regnede.

En gang imellem kigger jeg tilbage i tid for at se, hvor aktiv jeg har været. Der kan man godt blive lidt overrasket. Forleden fandt jeg f ex ud af, at jeg i højsæsonen på hotellet faktisk gik 350.000 skridt alene i juli.”

Sundhed og søvn

Er uret med til at sætte fokus på din sundhed?

“Jeg tænker nok mere over, hvor meget jeg bevæger mig. Uret fortæller mig også, når min puls er lidt for høj. Så prøver jeg at få den ned ved at sætte mig til at strikke og hækle, når jeg kommer hjem fra arbejde.

Min søvn bliver tracket en gang imellem, og her kan man godt få sig en overraskelse. Når jeg synes, at jeg har ligget vågen halvdelen af natten og vendt og drejet mig, så siger uret bare noget andet. Jeg har faktisk sovet!

Jeg har overvejet, at min mand skulle have det på om natten. Han siger, at han ikke sover. Men jeg kan altså høre, at han snorker.”

Dit næste ur?

“Jeg overvejer at købe min yngste datters Garmin, som er nummeret større end mit, for hun har investeret i et Apple Watch,” siger Lotte Hostrup.

Translate