Smartwatch skal vise blodsukker-resultater

Mennesker med diabetes kan fra 2018 få hjælp til at overvåge deres glucose-niveau på en Fitbit Ionic. Diabetesforeningen hilser løsningen velkommen.
Fitbit Ionic
Foto: Fitbit

Fitbit annoncerede i starten af september 2017 et samarbejde med den amerikanske virksomhed Dexcom, som har udviklet en sensor til blodsukkermåling. Sensoren sættes ind under huden på brugeren, hvor resultaterne af målingerne løbende opfanges af en sender og sendes videre via Bluetooth teknologi.

Hidtil er data blevet overført til en app på brugerens smartphone. Det nye samarbejde betyder, at målingerne fremover skal kunne aflæses direkte på håndleddet fra Fitbits seneste smartwatch, Ionic.

Løsningen er udviklet til både iOs og Android. Også Apple samarbejder med Dexcom om at vise diabetikeres glucose-tal, men hidtil har løsningen kun fungeret via appen til iPhone. Planen er, at Apple Watch fremover skal kunne gengive resultaterne direkte fra Dexcom-sensoren.

Store udfordringer

Diabetesforeningen hilser den nye teknologi velkommen.

“Vi er generelt positive overfor nye løsninger, der kan hjælpe vores medlemmer med at få en nemmere hverdag og leve bedst muligt med deres sygdom. Men vi ser også udfordringer.

Vi kan f ex ikke altid være sikre på, hvor data fra sensorerne lander, og hvad de bliver brugt til. Samtidig kommer de store private spillere ind på sundhedsmarkedet i en voldsom fart med nye løsninger, som vil skabe store udfordringer for det eksisterende sundhedsvæsen,” siger faglig direktør i Diabetesforeningen, Kristian Johnsen.

Ingen har overblik over udviklingen, erkender han.
 
“Vi er glade for, hvis nye teknologier kan hjælpe diabetikere til at blive “empowered” og få større viden og kontrol over deres sygdom. Men vi opfordrer dem samtidig til at bruge deres sunde fornuft og gå til lægen som hidtil, hvis de er tvivl, og når der er behov,” siger Kristian Johnsen.

Markedet for health tech til sukkersyge er i kraftig vækst. Antallet af mennesker med diabetes er ifølge WHO steget fra 108 millioner i 1980 til 422 millioner i 2014. 

Kilde: Pressemeddelelse

Translate »