Sony flytter sensorer ud i urremmen

Den japanske elektronikproducent Sony har lanceret wearablen Wena, hvor sensorer og chip til kontaktløs betaling er flyttet væk fra urskiven.
Sony smartwatch
Foto: Sony

 

Sony har ikke gjort sig voldsomt bemærket på det traditionelle smartwatch marked. Men nu kan en ny teknologi vende billedet.

Den japanske elektronikproducent har lanceret en wearable, hvor sensorer til monitorering af aktivitet og chip til kontaktløs betaling er flyttet væk fra urskiven og ud i urremmen.

Sony Wena hedder den nye aktivitetstracker, og det står for wear electronics naturally. Ideen til produktet kom fra en af Sony’s egne medarbejdere i forbindelse med en innovationskampagne i 2014.

To modeller

Den første Wena-strap kom på markedet året efter, og her i starten 2019 har Sony fulgt op med to nye modeller: En Active Strap og en Pro Strap, som hver kan sættes sammen med en serie af veldesignede ur-skiver.

Umiddelbart giver det rigtig god mening at give fleksibilitet for brugeren og mere plads til sensorerne ved at flytte dem væk fra selve uret.

Amerikanske og engelske anmeldere er også generelt positive over for nyskabelsen. Men de er enige om, at Sony skal stramme sig an for at opnå samme funktionalitet som f ex i Apple iWatch serien og de bedste af Fitbits produkter.

Online magasinet TechRadar skriver,  at ideen er “great”, og at især muligheden for at frakoble urskiven, hvis man bare vil bruge Wena som almindelig tracker, er en landvinding. Ønsker man både et ur og en let device på sit håndled under løbeturen, er Sony Wena det oplagte valg. 

Apple sælger flere ure end schweizerne
 

Wareable anbefaler køberne at investere i den billige af de to nye modeller, Active Strap, som i modsætning til den mere elegante Pro model har hjerterytme- og GPS tracker.

Foromtalerne hæfter sig også ved, at prisen ikke matcher den funktionalitet, der tilbydes –  men at designet nok kan få high-end kunderne til lommerne alligevel.
 
Wena rummer en chip til kortløs betaling, som er ved at blive meget populært hos brugerne af fitnesstrackers.

Men et enkelt swoosh hen over den kortløse betalingsautomat har du betalt for varerne og slipper for at rode efter betalingskortet.

Alt i alt er Sony’s Wena værd at holde øje med i den kommende tid. Uret kan dog indtil videre kun bestilles i Storbritannien.


Specifikationer:

  •      Opkalds- og app-notifikationer
  •      Tracker trin og søvn
  •      1 uges batterilevetid
  •      Indbygget GPS og hjertefrekvensmåler (Kun Active)
  •      Vandafvisende op til 50 meter
  •      Fungerer med Apple Health og Google Fit
  •      20mm bånd
  •      Kontaktløs betaling

Pris:

  • Straps: Fra 350 til 400 engelske pund
  • Urskiver, der matcher: Fra 100 til 400 engelske pund
Translate »