Tema: Wearables og søvn

Sover du nok? Har du en god søvnkvalitet? Hvordan ser dit søvnmønster ud? Det kan du f ex finde ud af, hvis du bruger et fitnessarmbånd eller et smartwatch til at indsamle data, mens du sover.
Tema om søvn
Foto: Fitbit

Søvn er et af de emneord, som trækker flest brugere til TechTruster. Derfor har vi samlet artikler, videoer og anmeldelser af wearables, som du kan tage med i seng.

Søvn-tracking er de seneste år blevet mere og mere avanceret, og både fitnessarmbånd og smartwatches er proppet med funktioner, der måler søvnkvalitet.

Senest er monitorering af lidelsen søvn-apnø kommer på listen over de søvnproblemer, som din wearable kan være med til at dokumentere med data. Søvn-apnø er en potentielt farlig lidelse, fordi den nedsætter tilgangen af ilt til hjernen, men man sover.

Temaet bliver opdateret løbende undervejs.
 

Fransk smartwatch er spækket med sensorer

Søvnmonitorering, hjerterytme, elektrokardiogram (EKG), fitnesstracking og måling af iltniveauet i blodet. Den franske producent Withings har lanceret wearablen Scanwatch, der nærmest fungerer som en bærbar lægekonsultation.

Fransk smartwatch er spækket med sensorer
 

Anmeldelse: Fitbit Charge 3:

Fitbit har arbejdet intensivt og videnskabeligt med at forbedre søvndata, og Charge 3’s søvnmonitorering siges at være en af de bedre.

Oura Ring i slankere design

Oura er ikke en traditionel sports-tracker men mere en livsstils-gadget, der især fokuserer på søvnkvalitet og god hverdagsform. Den smarte ring skal hjælpe brugeren med at følge kroppens indre ur, der styrer, hvornår vi er vågne og søvnige.

Oura Ring i slankere design

Søvnkontrol i dansk design

Skagen har længe været et top-brand blandt ure. Nu har virksomheden kastet sig ind i kampen om wearables-kunderne. Alsund hedder trackeren, der måler aktivitet og søvn.


Video: Hun samler på søvndata

Sammen med cirka 20 kolleger i forsikringsmæglervirksomheden Marsh har Maria Dige Nielsen været igennem et 10-ugers forløb med mindfulness øvelser og søvnmonitorering.

Bruger-anmeldelse: Smuk wearable mangler brugervejledning

“Det loggede også kun de første par nætters søvn automatisk. Jeg ved ikke, om jeg har manglet en indstilling men fik ingen vejledning, hverken i manualen eller på uret,” siger Julie Ring-Hansen Holt, der har testet den seneste udgave af Samsungs smartwatch for TechTruster.

Anmeldelse: Samsung Galaxy Watch

Headband vil hjælpe dig med at styre dine drømme

Seneste nyt indenfor søvn-wearables er et headband, der bruger elektroder til at registrere hjerneaktivitet og give  ‘klare’ drømme.

Translate »