Tema: Wearables og søvn

Sover du nok? Har du en god søvnkvalitet? Hvordan ser dit søvnmønster ud? Det kan du f ex finde ud af, hvis du bruger et fitnessarmbånd eller et smartwatch til at indsamle data, mens du sover.

Tema om søvn
Foto: Fitbit

Søvn er et af de emneord, som trækker flest brugere til TechTruster. Derfor har vi samlet artikler, videoer og anmeldelser af wearables, som du kan tage med i seng.

Søvn-tracking er de seneste år blevet mere og mere avanceret, og både fitnessarmbånd og smartwatches er proppet med funktioner, der måler søvnkvalitet.

Senest er monitorering af lidelsen søvn-apnø kommer på listen over de søvnproblemer, som din wearable kan være med til at dokumentere med data. Søvn-apnø er en potentielt farlig lidelse, fordi den nedsætter tilgangen af ilt til hjernen, men man sover.

Temaet bliver opdateret løbende undervejs.

Anmeldelse af Oura Ring

“Jeg købte Oura Ring i en periode med stress- og søvnproblemer. Da Oura Ring er anerkendt som en af ​​de bedste søvntrackers på markedet, besluttede jeg mig for at teste den. Her er resultatet,” skriver Vanessa Julia Carpenten efter fem måneders test af finske Oura Ring.

Anmeldelse: 5 måneder med Oura Ring

Fransk smartwatch er spækket med sensorer

Søvnmonitorering, hjerterytme, elektrokardiogram (EKG), fitnesstracking og måling af iltniveauet i blodet. Den franske producent Withings har lanceret wearablen Scanwatch, der nærmest fungerer som en bærbar lægekonsultation.

Fransk smartwatch er spækket med sensorer
 

Anmeldelse: Fitbit Charge 3:

Fitbit har arbejdet intensivt og videnskabeligt med at forbedre søvndata, og Charge 3’s søvnmonitorering siges at være en af de bedre.

Oura Ring i slankere design

Oura er ikke en traditionel sports-tracker men mere en livsstils-gadget, der især fokuserer på søvnkvalitet og god hverdagsform. Den smarte ring skal hjælpe brugeren med at følge kroppens indre ur, der styrer, hvornår vi er vågne og søvnige.

Oura Ring i slankere design

Søvnkontrol i dansk design

Skagen har længe været et top-brand blandt ure. Nu har virksomheden kastet sig ind i kampen om wearables-kunderne. Alsund hedder trackeren, der måler aktivitet og søvn.


Video: Hun samler på søvndata

Sammen med cirka 20 kolleger i forsikringsmæglervirksomheden Marsh har Maria Dige Nielsen været igennem et 10-ugers forløb med mindfulness øvelser og søvnmonitorering.

Bruger-anmeldelse: Smuk wearable mangler brugervejledning

“Det loggede også kun de første par nætters søvn automatisk. Jeg ved ikke, om jeg har manglet en indstilling men fik ingen vejledning, hverken i manualen eller på uret,” siger Julie Ring-Hansen Holt, der har testet den seneste udgave af Samsungs smartwatch for TechTruster.

Anmeldelse: Samsung Galaxy Watch

Headband vil hjælpe dig med at styre dine drømme

Seneste nyt indenfor søvn-wearables er et headband, der bruger elektroder til at registrere hjerneaktivitet og give  ‘klare’ drømme.

Translate