Tre bud på aktivitetstrackere til efterårets træning

Efterårsferien nærmer sig. Måske har du overvejet at bruge den på at afprøve et nyt smartwatch eller en aktivitetstracker. Her er tre forslag i tre prisklasser.

Fitnesstrackere til efteråret
Fitbit

Efteråret er en fin sæson for aktiviteter udendørs, og beslutter du dig for enten investere i en ny wearable eller supplere den, du allerede har, med en ny model, er der masser at vælge imellem.

Generelt spytter producenterne fitnesstrackere og smartwatches ud i rekordfart i øjeblikket. Ind i mellem virker det ikke særlig klimavenligt konstant at bombardere forbrugerne med nye devices, der ikke kan særlig meget mere end de gamle.

Når det er sagt, sker der hele tiden forbedringer af både design og funktioner. Indenfor design handler det især om bedre og klarere displays. Når det gælder funktioner, kommer der stadig mere avancerede sensorer til aktivitets-målinger.

Bare indenfor de seneste år har forbrugerne måttet lære begreber som SPO2 måling og HRV, hjerterytme variation.

HRV bruges blandt andet til at opspore stresssignaler, som nye wearables og tilknyttede apps fokuserer mere og mere på.

Men husk: Der er ikke tale om medicinske devices, som kan erstatte konsultationer hos læger og andre sundhedsprofessionelle.

1. Den billige ende: Fitbit Inspire 2

Den første tracker på listen, Fitbit Inspire 2, er ikke en af dem med et stort og prangende urdisplay. Det er lille og smalt, men til gengæld er det en wearable i den billigere ende.

Til cirka DKK 700 får du en række features, som ellers hører hjemme i dyrere smartwatches.

Fitbit Inspire 2
Fitbit Inspire 2

Inspire 2 har nye, avancerede sensorer og giver dig grunddata om puls, hjerte og søvn, som du dagligt kan aflæse i appens oversigter.

I Fitbitappen kan du sætte dine egne mål for, hvor aktiv du vil være, og du får en oversigt over, om du når dine mål. Dataindsamlingen er blevet en tand mere avanceret end den gang, man bare målte skridt og distance.

Trackeren finder ved hjælp af funktionen Autotracker selv ud af, om du er i gang med at gå, løbe, cykle, dyrke aerobic eller svømme.

Pulsen skal op

Funktionen Active Zone Minutes registrerer, hvornår du bevæger dig så hurtigt eller intenst, at det spiller ind på vægttab eller hjertefunktion. 10.000 skridt er altid godt men endnu bedre, hvis du får pulsen op, mens du går.

Fitbit Inspire 2 giver dig som de fleste wearables mulighed for at dele dine træningsresultater med en eller flere kontakter. Det kan virke motiverende at lave aftaler med en ven eller en veninde, når man skal sætte sig selv op til at komme i bedre form.

Træner du meget alene, kan du hente ind på den sociale konto ved at bruge appens “community” område, hvor du også kan uploade fotos af efterårsfarverne på din løbetur.

Læs anmeldelsen af Fitbit Inspire 2

2. Et stilfuldt dameur: Garmin Lily

Garmin har spottet, at kvinder er dedikerede brugere af fitnesstrackere og smartwatches. På sin hjemmeside har producenten oprettet en særlig kategori af wearables, der egner sig til kvinder.

Her finder man Garmin Lily, som er et stilfuldt bud på et allround smartwatch. Det fås i en klassisk og en sportsversion med enten læder- eller silikonerem.

Anmeldelse: Garmin Lily
Garmin Lily

Garmin Lily fås til DKK 1.700 og er altså mere end dobbelt så dyr som Fitbit Inspire 2. Til gengæld er wearablen på nogle måder også dobbelt så avanceret.

Løbesko og cykelmærke

Fx kan man indstille sin skridtlængde, når man går og når man løber; man kan indtaste hvilken cykel eller hvilke løbesko, mærke og model, man bruger, og hvor gamle de er.

Foruden målinger af puls, skridt, diverse sportsaktiviteter, søvnkvalitet og -kvantitet, iltoptag om natten, kalorieforbrug, og -indtag samt væskeindtag, måler Garmin Lily også, hvor udhvilet og stresset du er.

SPO2 featuren måler dine lungers evne til at optage ilt, når du dyrker motion. Jo bedre din kondition er, des mere ilt kan dine lunger optage, når du dyrker motion med høj intensitet.

Læs anmeldelsen her

3. Efterårets flagskib: Apple Watch 7

Den nyeste udgave af Apple Watch, Series 7, kan først købes i Danmark fra 15. oktober og rammer altså butikkerne lige før efterårsferien.

Apple Watch 7

Det er muligvis god timing, for uret har så mange funktioner, at det kan tage ferietid at få lært dem godt at kende – især hvis ikke man har haft Apple Watch før.

Generelt er fitnesstrackere og smartwatches blevet krævende devices, som skal undersøges og gennemprøves grundigt, hvis man vil have glæde af alle funktionerne – og vælge til og fra i forhold til sine egne behov.

Større display

Apple Watch 7 har fået et større display end sine forgængere og kan ved hjælp af en nyt kabel lades op til 80 procent på 45 minutter. Det rummer en stor pakke medicinske features, som omfatter alt fra måling af blodets iltmætning og EKG.

Læs foromtalen her

I GPS+cellular-versionen kan du modtage telefonopkald og sende beskeder – og altså lade telefonen blive hjemme, når du er på farten.

Apple Watch Series 7 fås til mellem DKK 3.300 og DKK 6.300.

Translate