Virksomheder forudser vækst indenfor digital sundhed

44 procent af medarbejdere i digitale sundhedsvirksomheder mener, at Coronakrisen på længere sigt vil styrke digitalisering af pleje og omsorg. Især telemedicin forventes af få en stigende betydning, viser ny undersøgelse.
Foto af digitalt mavebælte
Foto: SHFT

Undersøgelseln bygger på svar fra 513 repræsentanter fra virksomheder indenfor sundhedssektoren, den farmaceutiske industri, universiteter og venture-fonde fortrinsvis indenfor EU og USA.

Finske Oura Ring er med i Corona-forsøg

Positiv betydning

34 procent af alle respondenter mener, at krisen får positiv betydning for virksomhederne, og medarbejdere på den digitale del af sundheds- og medicobranchen er de mest optimistiske. (44 procent)

Virksomhederne forventer, at patienter og brugere fremover vil være mere positive overfor digitale sundhedsydelser, og at også lovgivning vil understøtte digitalisering. Undersøgelsen er gennemført af analysefirmaet Research2Guidance og er foretaget mellem 24. marts og 8. april 2020.

Whoop er seneste tracker i Corona-opsporingen

53 procent af de adspurgte mener, at patienter fremover i højere grad vil acceptere, at deres pleje og træning omfatter digitale løsninger. Størst betydning får telemedicin, men også selvmonitorering, symptomtjek og løbende tracking af sygdomme og helbred vil få en større plads efter Corona-krisen, fremgår det.

62 procent af virksomhederne i analysen planlægger eller har lanceret ydelser, der retter sig specifikt mod Corona-virus.

Den danske klyngeorganisation Welfare Tech har lavet et liste over produkter og services fra danske producenter af digital sundhed, som angiveligt kan afhjælpe pandemien.

Du finder listen her

Kilder:

Mobile Health News

Welfare Tech

Translate »