Wearable mod kroniske smerter

Der findes kun få videnskabelige tests af bandet Quell, der stimulerer kroppens egen smertebehandling ved hjælp af elektriske impulser. Men kliniske prøver og anmeldelser tyder på, at det hjælper nogle brugere.
Quell Relief
Foto: Quell

Mange mennesker med kroniske smerter risikerer at blive afhængige af smertestillende medicin, som samtidig har skadelige bivirkninger. Det er denne gruppe, som bandet Quell henvender sig til.

Quell er en avanceret wearable, som bygger på neurovidenskabelig viden. Bandet sættes fast lige under knæet og stimulerer ved hjælp af elektroder nogle nerver i benet. Denne proces sender neurale impulser til hjernen, som reagerer ved at mindske kroniske smerter hos brugeren i en slags naturlig smertekontrol.

Quell fungerer sammen med en app, som gør brugeren i stand til at tilpasse terapien til sit eget smerteniveau og samtidig måle på en række sundhedsdata som f ex søvn.

Bandet er godkendt  af den amerikanske lægemiddel-styrelse, FDA, Food And Drug Administration, og er testet af det amerikanske selskab for Fibromyalgi.
 

Læs brugertest i det amerikanske magasin Forbes
Læs baggrundsartikel fra CNBC
 

Quell koster godt DKK 1500 og kan købes her.

Translate »