Wearable og ny algoritme skal tracke sportsfolk

Algoritme forbedrer livetracking af sportsbegivenheder, der foregår udendørs. Især i byområder har tracking været et problem, fordi GPS-positioner bliver reflekteret af bygninger og facader.
Løber
Foto: Jeppe Ruud

Løsningen er udviklet af virksomheden TracTrac og skulle være testet i sommeren 2020, hvor Danmark skulle have været vært for det første VM i orientering. Det satte corona-pandemien en stopper for.

Nu forsøger TracTrac at få den nye algoritme introduceret ved EM og VM i 2021, som arrangeres af henholdsvis det schweiziske og tjekkiske orienteringsforbund.

Bedre track

Løbere og andre sportsfolk bliver forsynet med en wearable tracker, der sender data ind i systemet.

Platformen opbygger en model af bymiljøet, som specificerer de områder, hvor løberen må bevæge sig og ikke må bevæge sig. 

Systemet tegner desuden en model af forventede løberuter og beskriver løbernes performance, altså hvor hurtigt de plejer at løbe, og hvordan de typisk bevæger sig på et stræk.  

Se hvordan systemet fungerer.

Hele ideen er at tegne et track, som er bedre, og som repræsenterer løberens rute, forklarer Chris Terkelsen, der er medstifter af TracTrac.

Ud fra det gætter algoritmen, hvor løberen måtte være. Når positionen ligger inde i en bygning eller er hoppet over en mur, siger algoritmen, at det tror jeg ikke på. På den måde bliver den rå position korrigeret.

Chris Terkelsen.

Økonomisk støtte

Den danske virksomhed TracTrac har udviklet den nye algoritme i samarbejde med Alexandra Instituttet med støtte fra Innovationsfonden.

TracTrac er specialiseret i GPS-baseret livetracking af sportsbegivenheder i sportsgrene, hvor det er svært for tilskueren at følge med, fordi deltagerne bevæger sig over store områder uden for tilskuerens synsvidde. Det gælder sportsgrene som sejlsport, cykling, langrend og orienteringsløb.

Kilde: Pressemeddelelse

Translate »