Skip to main content
Womens safety Xprize

Wearable skal beskytte kvinder mod vold og seksuelle overgreb

21 tech-teams over hele verden er nået frem til semifinalen i en konkurrence om en wearable mod kvindevold.

 

Skab en prototype for et smartwatch, en ørering eller en anden device, der kan forebygge vold og seksuelle overgreb mod kvinder. Den må ikke koste mere end 40 dollars og skal ligge klar til test i april 2018.

 

Sådan lyder beskrivelsen af den udviklings-opgave, som de indisk-fødte it-entreprenører Anu og Naveen Jain har sendt ud til tech-virksomheder og forskere over hele verden. 'Anu and Naveen Jains Womens Safety XPrize' hedder konkurrencen, som udlover 1 mio dollars til vinderen.

 

Baggrunden for initiativet er blandt andet FN-statistikker, som viser, at en ud af tre kvinder er udsat for fysisk eller seksuel vold i deres levetid, og at 90 procent af ofrene ikke rapporterer tilfældene.

 

"Disse tal er svimlende høje. Vi startede dette initiativ for at bekæmpe chikane-epidemien mod kvinder," siger Anu Jain.

 

Kravet til løsningen er, at den af sig selv og ubemærket udløser et nødvarsel og sender information til et netværk af hjælpere i lokalområdet inden for 90 sekunder.

 

Test i Mumbai

 

Af et felt på 85 teams er 21 udvalgt til semifinalen. Vinderen bliver kåret  i juni 2018 efter en test af prototypen, som finder sted i Mumbai i Indien.

 

Danmark har ingen teams med i konkurrencen. Størsteparten hører hjemme i USA og Indien, men også virksomheder i Tyskland, Schweiz og Forenede Arabiske Emirater har budt ind på opgaven.

 

Læs mere om Womens Safety XPrize her