Wearable viser om du føler glæde på arbejde

Moodbeam One fortæller om din mentale sundhed på arbejdspladsen, når du aktiverer knapper for "glad" eller "ked af det".
Moonbeam wearable
Moonbeam

Den engelske wearable Moonbeam One er udtænkt under corona-pandemien som et forsøg på at erstatte samtaler og indtryk fra kolleger og ansatte, der er fysisk til stede på arbejdspladsen.

Den samler data sammen til et “happiness score”, et glædes-overblik, ved at brugeren sender et digitalt signal om, hvordan han eller hun har det mentalt.

Ved at trykke på trackerens gule knap viser du, om du føler sig glad, mens den blå knap indikerer det modsatte. Data sendes videre til en app og et webbaseret dashboard, som chefen kan overvåge løbende.

Forskere vil udvikle wearables mod depression

Tanken er, at ledelsen kan få en ide om, hvem der mistrives, og hurtigt få et overblik over det samlede psykiske arbejdsmiljø, forklarer Moodbeams medstifter Christina Colmer McHugh.

“Virksomhederne prøver at blive bedre til at fastholde kontakten med personale, der arbejder hjemmefra. Med vores løsning kan de spørge 500 medarbejdere: ‘Er du ok?’ uden at tage telefonen,” siger hun til BBC.

Isolation forringer mental sundhed

Manglen på social interaktion kan drastisk forringe de ansattes mentale sundhed. Problemerne kan vokse sig store, hvis ikke der bliver grebet hurtigt ind.

Sådan bruger du en wearable til at stresse af

I værste fald forlader en ansat sit job under hjemsendelsen eller isolationen, uden at ledelsen har fået et fingerpeg om, at noget gik galt.

Moodbeam One kan bruges af ansatte, der er hjemsendt, eller som arbejder på distancen væk fra den fysiske arbejdsplads.

Den engelske wearable henvender sig også til private, der vil tracke deres eget humør og eventuelt dele data med andre.

Moodbeam One kan ifølge producenten fås på Amazon.

Translate »