Wearables kan afsløre epileptiske anfald

Wearable tech kan registrere anfald hos mennesker med epilepsi og dermed hjælpe sundhedspersonale, der arbejder med epileptikere.

Embrace smartwatch
Embrace smartwatch er udviklet til epileptikere. Foto: Embrace

English version of this article

En særlig rapport offentliggjort i tidsskrifterne Epilepsia and Clinical Neurophysiology af Sándor Beniczky et al. i december 2020 fremhæver, at wearables er i stand til at udføre meget præcise automatiserede detektioner af generaliserede tonisk-kloniske krampeanfald og fokale til bilaterale tonisk-kloniske anfald.

Generaliserede tonisk-kloniske anfald er anfald, der kan involvere alle områder af hjernen og forårsager kramper. Fokale tonisk-kloniske anfald starter i en del af hjernen og forbliver enten der eller spredes til andre eller alle områder af hjernen. Således er et fokalt til bilateralt tonisk-klonisk anfald et anfald, der starter i et område af hjernen og derefter spredes til begge sider af hjernen.

Brug dit smartwatch som faldalarm

Anbefaler wearables

Af den grund anbefaler forskerne i en ny guideline, at patienter med risiko for at udvikle en af ​​disse former for anfald bærer en klinisk valideret wearable device, der tilbyder automatisk registrering af anfald som et supplement til andre forholdsregler og behandling.

Beviserne var mindre klare for andre typer anfald. Derfor anbefaler forskergrupperne ikke generel klinisk brug af de bærbare enheder, der var tilgængelige, da artiklen blev offentliggjort.

Smartwatch med kunstig intelligens godkendt som medicinsk udstyr

Undgår indlæggelse

Wearables kan bruges til at opdage anfald hos både patienter i hjemmet og patienter i ambulant behandling på en klinik, så de undgår indlæggelse.

At bære en wearable kan især være nyttigt for patienter uden opsyn, fordi det vil være lettere at få hjælp og hurtigere hjælp end uden en bærbar enhed.

Beniczky et al. baserer deres artikel på retningslinier for klinisk praksis udviklet af The Working Group of the International League Against Epilepsy (ILAE) og International Federation of Clinical Neurophysiology (IFCN).

Translate »