Wearables markedet vokser med raketfart

Consumer Technology Association (CTA), der er arrangør af CES messen, har registreret en mærkbar stigning i omsætningen på det amerikanske marked for fitnesstrackere og smartwatches. Coronaen har skubbet på en allerede tydelig tendens.

Digital sundhed er et af kerneområderne i fremtidens tech, og coronapandemien har accelereret udviklingen indenfor mange af de stærkeste trends på markedet.

Wearables får stigende opmærksomhed i corona-opsporingen

Forbrugerne har under corona-krisen efterspurgt teknologier, der gør dem i stand til at styrke og dyrke deres helbred, og den trend vil fortsætte i årene fremover, siger Lesley Rorhbaugh, leder af CTA’s forskningsenhed.

CTA’s analyser af markedet viser en støt vækst i salget af devices til selvmonitorering med et stort hop fra 2019 til 2020, hvor markedet voksede med 73 procent. Stigningen i forhold til næste år ventes at blive mere moderat, nemlig på 34 procent.

Kilde: CTA

App til epileptikere

Indenfor kategorien fitnesstrackere og smartwatches ses også en tydelig bevægelse henimod løsninger, der henvender sig specifikt til forskellige patientgrupper. Apps og wearables gør det muligt selv at indsamle sundhedsdata og dele data med sine behandlere, som på den måde får et helhedsbillede over brugerens sundhed og helbred, indsamlet over længere tid.

Wearables bliver gør-det-selv sundhed

CTA har nomineret appen Epsy, som henvender sig til epileptikere, til at modtage en af årets CES Digital Innovation Awards.

Lesley Rorhbaugh fremhæver, at wearables ofte forbindes med armbånd, men at de i dag bæres overalt på kroppen, som f ex den medieombruste Oura Ring.

Den fik massiv PR, efter at en bruger øjensynligt havde brugt sine data som en advarsel om corona-smitte. Efterfølgende har Oura i partnerskab med forskere fået midler til at undersøge, om ringen kan bruges til Covid-19 opsporing.

Bio-knap

Med på CES Innovations Award listen er Bio Button, som bruges specifikt i forbindelse med forebyggelse af corona-smitte. Den intelligente knap er godkendt af den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA.

Bio Button er et eksempel på, at sundhedsmyndighederne nu aktivt laver partnerskaber med tech-industrien for at løse nogle af de stigende udfordringer i sundhedsvæsnet.

Også den smarte brille OrCam, som hjælper blinde og svagtsynede, er udvalgt som en særligt innovativ teknologi og indstillet til en pris.

TechTruster følger de næste dage CES-konferencesporet om digital sundhed med særligt fokus på wearables.

CTA’s analyse af markedet for selvmonitorering:

Da flere mennesker overvåger potentielle COVID-19 symptomer og i højere grad håndterer kroniske tilstande hjemmefra ved hjælp af f ex smarte termometre, puls-oximetre og blodtryksmålere, vil salget af wearables vokse til 14 millioner enheder i 2021 (stigning på 35 procent) og generere 845 millioner US dollars i omsætning (en stigning på 34 procent).

Kategorien sundhed og fitness-teknologi, inklusive smartwatches og fitnessaktivitetsmålere, vil stige 13 procent i 2021 til 69 millioner enheder og nå en omsætning på 9 milliarder US dollars i omsætning (en stigning på 6 procent).
Kilde: CTA
Translate »