Anmeldelse: 5 måneder med Oura Ring

Jeg købte Oura Ring i en periode med stress- og søvnproblemer. Da Oura Ring er anerkendt som en af ​​de bedste søvntrackers på markedet, besluttede jeg mig for at teste den. Her er resultatet.

Oura Ring Review
Foto: Oura Ring

Oura Ring er en relativt diskret wearable og lidt større end en gennemsnitlig ring. Som vi skrev i denne artikel, er den tilgængelig i et slankere design med diamanter.

English version of this article

Anmeldelse: Oura Ring
Oura Ring og oplader.

Jeg synes godt om, at denne wearable er udformet som en ring. Jeg har allerede investeret i flere wearables til håndleddet, som senere er endt i en skuffe, fordi jeg ikke kunne lide at have dem på. Efter fem måneders brug er jeg klar til en anmeldelse. 

Hvad måler ringen? 

Oura Ring app
Oura Ring diamant udgaven

Oura Ring måler søvn og aktivitet gennem brug af sensorer, der kan måle puls, pulsvariation (nyttig til stressmåling), åndedræt, temperatur og bevægelse. Hvis du er nysgerrig og nørdet som mig, kan du læse alt om disse sensorer her

Søvn:

Når du sover, måler ringen, hvor mange timer du sover, og hvilken type søvn du har haft, såsom dyb søvn, REM-søvn, let søvn og vågen tid.

Den måler, hvor meget du bevæger dig under din søvn (hvile), hvor lang tid det tager dig at falde i søvn (ventetid), når du går i seng og vågner op (timing) og din kropstemperatur. 

Tema: Wearables og søvn

For mig har søvnmålingen været rigtig interessant.

Jeg kan tydeligt se, at jeg ikke sover godt, hvis jeg tager et glas vin efter en lang dags arbejde i mit eget firma. Jeg kaster mig rundt (rastløshed), er vågen og har en let søvn med få perioder i dyb søvn.

Det samme sker, hvis jeg spiser før sengetid. Jeg er begyndt at dyrke intermitterende faste og har bemærket en enorm forbedring i min søvn, når jeg holder op med at spise kl. 20 og går i seng på et fornuftigt tidspunkt, f ex kl. 23.00. 

Her er en oversigt over i går aftes og en nat i sidste uge. Du kan se forskellen i søvn mellem de oversigter to med hensyn til dyb søvn – 36 minutter versus 2 timer, fire minutter og alle de andre faktorer.

Det fortæller mig, at selv at gå i seng for sent (12:29) betød, at jeg fik en god dyb søvn. Men min samlede søvneffektivitet (83 procent) var meget lavere, end da jeg gik i seng lidt tidligere (23:40) og fik en søvneffektivitet på 90 procent.

Din oplevelse af søvnen afhænger selvfølgelig af, hvordan du har det, når du kommer ud af sengen. Men data fra appen har hjulpet mig med at træffe bedre beslutninger, såsom at prøve at gå i seng tidligere, få nok aktivitet i løbet af dagen og ikke spise mad eller drikke alkohol før sengetid.

Parathed:

Parathed score (readiness score) er som en forælder, som fortæller dig, at du enten gerne må fare rundt eller skal tage den lidt med ro. Den er baseret på din puls om natten, kropstemperatur,  pulsvariation (HRV), søvn, og hvor aktiv du har været. I dag fik jeg en score på 82. Det er ret højt, og det at se resultaterne på Oura-appen fungerer som en opmuntring.

Du kan dog også se, hvornår jeg fik en lavere score, og hvornår appen foreslår, at jeg tager det roligt. Du får hurtigt og nemt et godt indblik i dit fysiske helbred.

Oversigten viser dig, om du har brug for at passe mere på dig selv ved enten at være mere eller mindre aktiv. 

Aktivitet:

 Trintællere er ikke noget nyt. De fleste telefoner registrerer og samler data, når vi går eller løber. Denne funktion findes også i wearables som smartwatches. I modsætning til nogle fitness-trackere kan du i Oura Ring ikke se din puls, åndedrætsfrekvens eller kropstemperatur, mens du træner.

Disse data er kun angivet som generelle tendenser eller som en del af en søvnrapport. Oura har annonceret, at ringen tilføres “automatisk aktivitetsregistrering”. Det ville være rigtig rart, da jeg personligt ikke er fan af at åbne appen og ‘tappe’ for at registrere en aktivitet.

Jeg har været lidt frustreret over Oura Rings manglende evne til aktivitetssporing. Jeg har ikke fået notifikationer om aktivitetstracking endnu, men jeg håber snart, at det sker. 

Jeg underviser i dans to gange om ugen, laver yoga hver morgen, går lange ture hver dag og træner styrketræning et par gange om ugen, og Oura er ikke god til at registrere disse aktiviteter nøjagtigt.

Unøjagtig genkendelse

Jeg har synkroniseret min Oura-app til min Google Fit (Apple Health) -app, så min Nike Fit-styrketræning, mine cykel- og gåture bliver importeret i Oura-appen.

Ofte er det sådan, at aktiviteterne ikke genkendes, medmindre jeg indtaster dem manuelt. Når jeg underviser i dans med galopperende hjerte og åndenød, mens jeg råber opmuntrende instruktioner til mine elever, rapporterer appen, at jeg har lavet en “let” aktivitet. Det er efter min mening ikke helt nøjagtigt! 

Dine trin og generelle aktivitet bliver genkendt, og du får opfordringer som “Tid til at strække benene lidt?” efter perioder med inaktivitet.

Der er en aktivitetsrapport, der viser, om du har været aktiv, og hvor længe du var inaktiv.

Den noterer om

  • du flyttede dig hver time;
  • du havde brug for alarmer
  • du nåede dine daglige mål
  • din træningsfrekvens var optimal eller ikke (har du trænet regelmæssigt?);
  • hvordan din træningsvolumen så ud(har du konsekvent trænet med tilstrækkelig indsats?);
  • du havde nok restitutionstid.

Dette er fra i går, da jeg gik, underviste i to danseklasser og lavede yoga:

Er Oura Ring pengene værd?

Basismodellen koster € 314 (ca. 2.300 DKK) og fås også i dyrere modeller i guld eller “stealth” (stål). For €1049 (7.800 DKK) kan du få den med diamanter.

For mig er Oura Ring prisen værd. Jeg kan ikke lide at have wearables på håndleddet, og jeg vil have noget, jeg kan bære 24 timer i døgnet uden at tænke over det.

Jeg har brugt den i brusebadet, saunaen og havet uden problemer. Jeg tager den af for at oplade med nogles dages mellemrum.  Batteriet holder ret længe. 

Ringen er en god investering i at få en bedre søvn. Ved regelmæssig brug og ved at være opmærksom på appen får du nyttig, handlingsorienteret indsigt i,  hvordan du forbedrer din søvn, hvilket påvirker alle andre dele af livet.

Til  aktivitetststracking foretrækker jeg at gå med noget, der giver mig bedre indsigt i, hvad jeg laver i øjeblikket, og om jeg f ex har brug for at anstrenge mig mindre for at være i den rigtige træningszone.

For en generel oversigt er Oura-ringen god, og der kommer regelmæssigt opdateringer. Jeg sætter pris på ringens parathedsscore. Det føles som om, den giver mig tilladelse til at tage det med ro i en hektisk verden.

Denne artikel om en kvinde, der overvinder sin spiseforstyrrelse med Oura, og denne om en kvinde, der opdager, at hun havde et skjoldbruskkirtelproblem, illustrerer, hvordan Oura gør et godt stykke arbejde med at få folk til at forstå sig selv bedre og forbedre deres helbred og vaner. 

Fra skærm til krop

Oura Ring symboliserer overgangen fra skærmbaseret teknologi til bærbar teknologi, der er en del af vores hverdag, krop og identitet. Da vi tilbringer en tredjedel af vores liv i sengen, er det en god ide, at vi investerer i vores søvn.

I betragtning af at Oura Ring giver mig information om søvn, parathed (readiness) og aktivitet, giver den mening for mig. Af denne grund og de indsigter, jeg har fået om min søvn og generelle helbred, synes jeg, at ringen er investeringen værd. 

Vanessa Julia Carpenter er grundlægger af Kintsugi Design, en teknologi- og designvirksomhed med speciale i prototyping. Fokus i år er at udvikle nye devices til overgangsalderen. 

Opdateret 10062021

Translate